Wednesday, December 30, 2009

Skate skiing

Gisteren zijn we gaan langlaufen in Park City. Aangezien de sneeuw nog niet zacht genoeg is om de echte pistes te bezoeken. We kregen een les van een uur en dan de rest van de middag werden we losgelaten op het echte terrein. Jamai, dat was hard werken, heel aerobisch maar blijkbaar een goeie manier om fit te blijven over de winter.




Monday, December 28, 2009

Feestelijke koekjes

Het weekend voor de kerst periode heb ik me even beziggehouden met koekjes maken samen met vrienden die een gigantische selectie cookie-cutters hebben. Hier is een selectie van de meest feestelijke van allemaal.



Die gingen natuurlijk niet lang mee en dermee heb ik nog een pak koekjes (pompoen en havermout) gemaakt voor de schoon-familie (zonder glazuur versieringen).

Sunday, December 27, 2009

Saturday, December 26, 2009

Kerst in Amerika (deel 3)

Wat voor mij relatief nieuw is is de Amerikaanse obsessie met kerstversieringen in en rond de huizen en het volplanten van de voortuin met lichtjes en (al dan niet stijlvolle) onderwerpen, van kleine kerstboompjes, tot herten en volledige treinstellen.

Ik ben vanavond een paar pareltjes gaan opzoeken om te delen...



Zelfs soms met muziek!


En de crème de la crème natuurlijk:




Kerst in Amerika (deel 2)



Ondertussen is Kerstmis voorbij, maar de kerstperiode en het kerst-gevoel nog lang niet. We genieten hier na van een zalige maaltijd gisteren en voelen de warmte nog altijd.

In plaats van Belgie is het dit jaar Salt Lake City geworden. We (Dave en ik) zijn samen gebleven en (weeral) richting Westen getrokken om bij Dave's familie te kerst te vieren (op zijn Amerikaans). Vol verwachtingen en nieuwsgierigheid naar een 'Amerikaanse' kerst kwamen we toe bij Dave's broer. Om eerlijk te zijn, het was heel gezellig en een soort familiaal samenzijn en samen eten, waar heel moeilijk een nationaliteit op te plakken is. Dit soort feestvieren kon eender waar zijn en zorgt voor een zalig warm gevoel.

In ieder geval, ik wens jullie een vrolijke kerst en alle beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat we veel samen kunnen zijn (virtueel en anders) in 2010!

Groetjes uit het verre Westen,
Lieve

Kerst in Amerika (deel 1)

Tijdens onze overtocht naar het westen voor de kerst periode reden we door een zalig wit woestijnlandschap. Tijdens onze laatste trip naar het Westen in september was het zo'n kleine 40ºC in de woestijn, dus logisch dat ik nogal verrast was om dezelfde rotsen en bergen te zien nu bedekt met een laagje sneeuw.



Dave's auto tijdens de zonsondergang, geeft een leuk effect.

En achtergelaten trein wagonnen in de woestijn, nostalgisch romantisch tafereel...

Een verlaten tankstation in Green River (een dorpje in de 'middle of nowhere')...

Vele groetjes uit de Salt Lake Valley,
Lieve

Thursday, October 29, 2009

Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa

Egypte 2009

Vanuit Egypte
Posted by Picasa

Laat het maar sneeuwen

Ik dacht even een update te geven over de zachte witte vlokjes die zo stillaan van Amerika een zalige vredige plaats maken.

Het is hier nu al twee dagen volop aan het sneeuwen, ondertussen ligt er op zijn minst 30 cm sneeuw op mijn terras, prachtig. Dit zorgt natuurlijk voor verkeers ellende en problemen om het labo veilig te maken, dus vanmorgen besliste management om het labo te "sluiten", iedereen blijft thuis. Dus absoluut geen reden om mijn apartementje te verlaten. Het wordt een dag vol warme choco en soep en gezellig filmpjes kijken.

Laat het maar sneeuwen,
Lieve



Saturday, October 10, 2009

Sneeeeeeeeuw


Eindelijk, al 6 maanden geen zachte witte vlokjes gezien, tot vanmorgen, joepie. Het is officieel winter, de fiets verhuist naar de kelder, terwijl de skis worden afgestoft!

Nu nog een skipas kopen dit weekend, en laat het maar sneeuwen...

Groetjes,
Lieve

Monday, October 5, 2009

Fruitig Fruita and Salt Lake City

Ondertussen is dit al een paar weken geleden, maar aangezien bijna al onze trips hier beschreven en geillustreerd staan, zal ik toch nog es mijn best doen.

We zijn met de auto vertrokken voor een lang weekend, begin september, richting Westen.




De eerste stop was in Fruita, tentje gezet, zalig warm 'snachts, onder de open hemel, volle maan, woestijn landschap en niemand in de buurt. Volgens mij zijn de meeste niet-wiskundigen een beetje verward als ze hun weg zoeken n Fruita (misschien dermee dat het zo stil was waar we kampeerden).


's Morgens, koffietje, en de fiets op, twee zalige mountain bike routes aan elkaar geknoopt, 'Horsethief Bench' en 'Mary's Loop' (die deel uitmaken van de Kokopelli trail), mooi, woestijnig, maar veel te warm natuurlijk. Diep in de canyon loopt de Colorado rivier en zo rond de middag, als de temperaturen tegen de 100ºC (38ºC) aankruipen had ik graag de rivier iets dichterbij gehad.







Na het fietsen, lunch en dan de auto in (hoera voor de airconditioning) richting Salt Lake City, Utah.



Familiale bezoeken en een dineetje bij "Famous Dave's", meer Amerikaans stereotypisch kan niet. Mijn aderen zitten nog dicht van wat daar geserveerd werd (pas op, ik zeg niet dat het slecht was).

De volgende dag, je raadt het al, weer de fiets op. Aangezien we de auto met twee fiesten helemaal tot in Utah hebben gebracht zou het zonde zijn de buurt niet te verkennen op twee wielen. Dermee, voila de 'Shoreline' trail. Shoreline, omdat de rand van het Salt Lake vroeger (een paar miljoen jaar geleden) tot hier kwam en een soort vlakke rand heeft achtergelaten, wat natuurlijk een leuke mountainbike route werd.

Vanalles tegengekomen, weer eens over een slang gereden, en sprinkhanen gezien, de grootte van een kleine muis...

Een lange, oneindige klim door de struiken, tot hoog boven de stad.



Weer familiale onderonsjes 's avonds, een uitstapje naar een trendy bar in hartje Salt Lake City. In een overwegend Mormonen stad moet je hard zoeken naar een paar liberale (i.e. progressieve en wilde) eilandjes, Squatters heeft zeker alles waar ik naar op zoek was na een leuke dag in de 'outdoors', wat is er gezelliger dan buiten op het terasje van een 'brewpub' te zitten. De progressieve (en leuke) kanten van Salt Lake City komt boven in de vorm van leuke bieren, bijvoorbeeld de 'Polygamy porter'.

Op onze laatste dag in Utah, beslisten we om Park City te verkennen. Het centrum van de 2002 Winter Olympische spelen (waarvan nog restanten te zien zijn overal in het stadje). Weer de fiets op, begint zo'n beetje pijn te doen, de benen willen niet meer zo goed mee, maar toch vertrokken we voor zo'n 15 mijl (ofte 24 km), met zo'n 800 m klimmen onderweg.


Alles ging vlotjes, traag, maar vlotjes. Tot op het einde, toen ik even de zwaartekracht wou gaan testen... (en dit terwijl Dave alles aan het filmen was).



Met een paar schaafwonden en twee donker blauwe benen terug in de auto gestapt en vertrokken voor 8 uur richting Denver. Twee glimlachen op ons gezicht, twas een goed weekend.

Voor herhaling vatbaar, misschien zonder vliegen en fietsen te combineren.

Groeten,
Lieve

Thursday, October 1, 2009

Naar het einde van de wereld

Dit weekend zijn we weer eens op avontuur vertrokken, dit keer oostwaards, Oost-Colorado, bijna Kansas, ofte, het einde van de wereld (en dan nog es 10 mijl verder richting zuiden). De platte landen, doen mij herinneren aan de oneindige horizon in Oostende, prachtige zonsondergangen, wat we hier niet zien in Denver om dat de Rocky Mountains in de weg staan.


De oneindigheid toont zich in deze foto (in Toy Story: ...To Infinity and Beyond!). Deze wegen, 'county roads', blijven doorgaan, tot we plots het einde bereiken, plaats om een tent en een auto te zetten, toiletten, ... en meer heeft een mens niet nodig denk ik dan.

De volgende dag, de fiets op en een toertje maken in de canyon. Picket Wire canyon, van de Purgatoire (zie je hoe de Amerikanen hiervan Picket Wire maken??) river. Dit was de moeite om uit Denver es het oosten te verkennen. Een prachtige woestijn canyon, met een vruchtbare oasis bij de rivier en ook restanten van een klein dorpje, of misschien beter gezegd, gemeenschap. Een mexicaanse gemeenschap dat dan ook heel gelovig (Katholiek) was, dermee een kerk en begraafplaats.

De mountainbike route was meer een trip naar bezienswaardigheden in de canyon, in plaats van onze gewoonlijke technische routes, waar ik toch op zijn minst een keer uit de bocht vlieg. Bijvoorbeeld, onderweg zagen we ook petroglieven in een rots, die recent ontdekt werden door forest-service mensen die de canyon in de gaten houden (patrouilleren).

Het grote doel van onze trip was in de voetstappen van dinosauriers te treden. In de jaren 1800 kwamen plots versteende voetafdrukken boven in deze omgeving, de locale bevolking dacht dat deze van olifanten waren. Tot een bende archeologen gewapend met een groep geologen de buurt kwamen verkennen en het voetafdrukken van dinosauriers bleken te zijn. Beestjes die rustig een wandelingetje maakten langs het meer en de omstandigheden moeten perfect geweest zijn om afdrukken na te laten die later werden ingevuld door zand en versteend werden (over 150 miljoen jaar). Ik was nogal sceptisch, maar was vlug overtuigd door de omgeving en door daar even rond te lopen.



Na de mountainbike route/toeristische uitstap zijn we even doorgereden naar Bent's Old Fort. Een oud fort (oud in Amerika wil zeggen 1820-1860). Karavanen vol goederen uit Europa trokken door Amerika om handel te drijven locale indianen, Mexicanen en anderen. De drukste route richting Westen en Mexico was de Santa Fe trail. De 'travelers' hadden nood aan rust, bescherming (van de harde woestijn omstandigheden, en wildemannen), water, eten en 'gezelschap' op hun weg en verschillende 'forts' onderweg boden net die oase aan. Bent's Fort was het grootste fort in het zuid-westen van de VS en een (relatief vredige) mengelmoes van culturen (iets wat Amerika veel van kan leren in de hedendaagse kultuur). Het fort was in de jaren 1970 prachtig gerestaureerd naar de originele 'look' nadat het was afgebrand in 1864.






Het Oosten was dus de moeite, groetjes uit Denver,

Lieve